e

Inzichten in de zorg

Met de Praktijkspiegel kunnen huisartsen zogenaamde spiegelinformatie over hun praktijk raadplegen: inzicht in het zorggebruik van hun patiënten en een vergelijking daarvan met het landelijke beeld. De Praktijkspiegel is door Vektis Intelligence ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraars en huisartsen. Wij leiden de Praktijkspiegel af uit data over de gedeclareerde zorg in Nederland.

Let op: sinds 18 december heeft u een vernieuwd account nodig om de Praktijkspiegel te kunnen downloaden. Een nieuw account kunt u aanmaken via onderstaande knop ‘account aanmaken’.

Meer weten?

Heeft u vragen over inzichten in huisartsenzorg?

Contact

Veelgestelde vragen

 • Wie heeft er toegang tot mijn Praktijkspiegel?
  De Praktijkspiegel is toegankelijk voor huisartsen die aan uw praktijk verbonden zijn en zorgverzekeraars. Om toegang te krijgen heeft u een Vektis account nodig. U kunt dit aanmaken op huisartsen.zorgprisma.nl
 • Wat gebeurt er na het aanmaken van een Vektis account?
  Na het aanmaken van een account sturen wij een e-mailbevestiging naar het e-mailadres dat in het AGB-register op uw AGB-zorgverlenerscode staat geregistreerd. Wanneer u deze bevestigt kunt u zelf een wachtwoord aanmaken. Daarna kunt u via huisartsen.zorgprisma.nl direct inloggen en uw Praktijkspiegel downloaden.
 • Hoe kom ik bij mijn Praktijkspiegel?
  Als u een Vektis account heeft, komt u via de inlogknop op huisartsen.zorgprisma.nl op het inlogscherm. Nadat u hier bent ingelogd kunt u bij ‘Uw Praktijkspiegel’ uw eigen Praktijkspiegel downloaden.
 • Er staat in het AGB-register geen e-mailadres geregistreerd op mijn zorgverleners-AGB-code. Wat moet ik doen?
  Als het e-mailadres ontbreekt of niet actueel is, kunt u dit zelf bijwerken. Hiervoor moet u met uw persoonlijke VECOZO-certificaat inloggen via https://www.vecozo.nl/
 • Er is geen Praktijkspiegel beschikbaar. Hoe komt dat?
  Er zijn meerdere mogelijke oorzaken:
  1. Uw praktijk dient in het AGB-register geregistreerd te staan met een begindatum vóór 2 januari 2017. Anders is er helaas geen Praktijkspiegel samen te stellen. Dit komt doordat er dan nog te weinig declaratiegegevens van uw praktijkpopulatie zijn om een volledige Praktijkspiegel te tonen. Zodra er minimaal één jaar aan declaratiegegevens beschikbaar is, kunnen wij ook voor u een Praktijkspiegel maken.
  2. Ook kan het voorkomen dat de Praktijkspiegel niet gedownload kan worden doordat de praktijk geregistreerd staat met een einddatum. Indien dit niet juist is kunt u een wijzigingsformulier invullen via https://www.agbcode.nl/mutaties/create
   Geef daarbij de ondernemings-AGB-code en het Kamer van Koophandel-nummer van de praktijk door.
  Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via intelligence@vektis.nl. Ook zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar op 030 – 8008 360 (van 09.00 – 15.00).